Yoga și descifrarea misterelor rezonanței

„Ești media celor cinci oameni cu care îți petreci cea mai mare parte din timp” – spune John Maxwell.

Care sunt acei cinci oameni în cazul tău? Cum se reflectă influența lor asupra ta? Care este anturajul tău ideal? Cum faci să devină real?

Suntem fiecare dintre noi sisteme unice de rezonanță. Oamenii și situațiile pe care îi/le atragem sunt oglinda vie a rezonanțelor noastre. Vestea bună este că alegerea și cultivarea rezonanțelor pe care ni le dorim se află pe deplin și fără echivoc în puterea noastră (și nu costă nici timp și nici bani să ne înzestrăm oricând și oricât cu acele frecvențe, registre de vibrație în care vrem să ne petrecem viața – și nu este nimic paranormal în asta dar poate fi magic :)…). În aceste alegeri ale noastre de a rezona rezidă atitudinile, comportamentele și apoi rezultatele noastre – ”îmi puteți lua totul, dar nu puteți lua raiul din mine”, nu-i așa?

Cu toții ne dorim – sunt sigură – o lume mai bună în care să ne trăim viețile și să ne împlinim aspirațiile. Însă nu sunt sigură că toată lumea agreează îndemnul – devenit celebru – al marelui om care a fost Mahatma Gandhi – și anume ”fii tu schimbarea pe care o vrei în lume”… Ce mai știu sigur însă este faptul că fiecare dintre noi ne dorim o stare de sănătate mai bună pe care să o menținem pentru totdeauna – și o lume sănătoasă ar fi deja o lume mai bună, nu-i așa?

Tuturor ne prinde bine să ne preocupăm de condiția trupului nostru. Indiferent daca ai sau nu probleme de sănătate exercițiile de yoga din programul Yin-Joy Yoga Practice se adresează în primul rând bunei funcționări a coloanei vertebrale, a sistemului nervos, a organelor interne și fortificării sistemului imunitar.

Programul Yin-Joy Yoga Practice este un program care facilitează – pe lângă redobândirea sănătății și a echilibrului lăuntric, deprinderea stărilor de relaxare, de odihnă activă concomitent cu amplificarea capacității de focalizare a atenției.

Eu am descoperit în urmă cu treizeci de ani această practică prin care am deprins să creez în mine acele rezonanțe care să îmi aducă rezultatele dorite – fie că este vorba de sănătate, de relații, de valori sau resurse. Și dacă și tu îți dorești oameni diferiți și rezultate diferite în viața ta eu te invit cu toată căldura să accesezi cu încredere site-ul meu www.ramonacraciun.ro unde vei putea alege bonusul oferit cadou cu care rezonezi cel mai bine 🙂 și/sau oricare dintre programele mele online pentru bunăstarea minții, a trupului și a spiritului.

Cele șapte frecvențe de vibrație fundamentale – măiestria și efectele modulării energetice

Demersul meu de dezvoltare personală a început încă din 1990 – la vremea aceea mă confruntam cu anumite probleme severe de sănătate pentru acea vârstă și căutam deja de câțiva ani buni de zile – fără succes – să-mi restabilesc starea de sănătate. Așa am descoperit disciplina yoga – care prin metodele și practicile sale specifice m-a ajutat să redevin sănătoasă în doar câteva luni de zile. Am continuat să practic cu perseverență, iar din 1997 am început să predau la rândul meu aceste practici eficiente de dezvoltare care se adresează atât planului fizic al omului, cât și celui mental, emoțional și spiritual într-o sinteză armonioasă și echilibrantă iar demersul meu pentru restabilirea sănătății s-a transformat rapid într-o veritabilă călătorie de explorare – din ce în ce mai subtilă și profundă – a conștiinței.

Acest program la care te invit să participi este totodată un program de training autogen, hatha yoga și self leadership – deoarece ne ajută să accedem la resursele nebănuite ale ființei noastre, să descoperim, să dezvoltăm și să canalizăm propriul potențial de energie și de creativitate în direcția împlinirii visurilor și aspirațiilor noastre și a unei vieți trăite în armonie și echilibru.

Pentru început este necesar să avem câteva noțiuni generale, teoretice despre energetica ființei – la care vom face mereu referire în practică.

Structura energetică a omului este alcătuită în principal dintr-o o țesătură de canale energetice care comunică între ele, prin care circulă fluxurile de energie – de care omul este mai mult sau mai puțin conștient și pe care prin practică vom urmări să le descoperim și apoi să le dirijăm în mod conștient pentru a obține echilibrul și starea de bine și de armonie dorite.

Așa cum avem o perspectivă mentală – mindset – asupra căreia putem interveni – prin disciplină, atenție și conștientizare – pentru a o putea folosi înspre creștere și dezvoltare – tot așa dispunem și de o setare energetică – energy set – asupra căreia putem interveni – tot prin disciplină, atenție și conștientizare – pentru a o putea folosi tot înspre creștere și dezvoltare.

Aceste canale energetice sunt structurate de-a lungul unor centrii focar de comandă în corpul de energie al ființei prin care energia este receptată și/sau emisă. Acești centrii rezonatori sunt conectați în mod specific fiecare – prin canalele energetice aferente – cu organele și cu fiziologia omului și îî vom descoperi – în prima fază a practicii – și apoi vom lucra asupra lor prin posturile corporale și metodele pe care le vom aplica.

Centrii focar de rezonanță sunt aliniați în corpul energetic de-a lungul coloanei vertebrale astfel:

  • la baza coloanei vertebrale – în zona coccisului – se află centrul rădăcină – în legătură cu organele și cu funcțiile de excreție, cu nevoile și instinctele primare ale omului;
  • deasupra organelor genitale se află al doilea centru energetic – în legătură cu organele și cu funcțiile sexuale și cu întregul plan social – acest nivel este nivelul actual al omenirii, nota predominantă, cheia în care se desfășoară existența omului pe Terra acum;
  • în zona plexului solar – se află centrul focar al voinței individuale, în legătură cu organele și cu funcțiile digestive;
  • în zona plexului cardiac se află centrul inimii – un centru de trecere între planul individual și cel transpersonal, în legătură cu inima, plămânii și planul afectiv;
  • la baza gâtului se află centrul energetic în legătură cu glandele endocrine și organele din această zonă și cu percepția spațiului și a timpului – acest nivel este nivelul percepțiilor pure și al hrănirii direct cu energii cosmice;
  • în mijlocul frunții, între sprâncene se află ”cel de-al treilea ochi” – centrul focar prin care omul poate accede la inteligența macrocosmică;
  • al șaptelea centru energetic se află deasupra creștetului capului – este centrul focar prin care omul realizează comuniunea cu Dumnezeu.

Posturile corporale, tehnicile de respirație și de concentrare mentală, metodele de relaxare pe care le vom prezenta în articolele următoare au ca efect general asupra ființei umane regenerarea și fortificarea trupului, redobândirea sănătății, a imunității, echilibrare energetică, armonizare mentală, psihică și emoțională şi mai ales descoperirea valențelor profund spirituale ale naturii umane – prin punerea în rezonanță prin intermediul focarelor energetice cu sursele infinite ale universului.

Pentru ca aceste posturi și tehnici să aibă efectele scontate, este necesar ca ele să fie realizate într-o ambianță plăcută, liniștită – atât în casă cât și în natură, la două ore după masă, în succesiunea indicată, respectând regulile specifice de execuție și timpii necesari de conștientizare a efectelor.

Și îți las aici și un chestionar care poate te ajută să te edifici:

1. Pe o scală de la 1 la 10, cât de mulțumit ești de starea ta actuală de sănătate? (1 reprezintă minim, 10 reprezintă maxim).

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10

2. În ce măsură consideri că există o legătură între starea de sănătate pe care o reflectă organismul tău și controlul emoțiilor tale? (1 reprezintă minim, 10 reprezintă maxim).

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10

3. Care este starea de spirit cea mai necesară de cultivat pentru tine în această etapă a vieții tale?

……………………………………………

4. În ce măsură consideri că există o legătură între starea ta de sănătate și o disciplină practicată constant și care acționează asupra coloanei tale vertebrale și implicit asupra centrilor nervoși situați de-a lungul ei, asupra funcțiilor organismului tău, asupra sistemului osteo-articular, digestiv, respirator, circulator, imunitar? (1 reprezintă minim, 10 reprezintă maxim).

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10

5. În momentul prezent, creșterea capacitatii tale de focalizare a atenției consideri că te-ar ajuta:

a. deloc   b. puțin   c. mult   d. foarte mult

5. Cum consideri că va arăta în viitor (peste 5 sau 10 ani) starea ta de sănătate dacă nu vei interveni în mod conștient și intenționat asupra ei de pe acum, urmărind să îți restabilești echilibrul funcțional apelând la resursele tale interioare? (acordă-i o notă de la 1 la 10, în care 1 reprezintă minim, 10 reprezintă maxim).

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10

6. În ce sferă a vieții tale ai nevoie în prezent de mai multă energie?

a. fizic   b. mental   c. emoțional (afectiv)   d. spiritual

7. În ce măsură resimți în prezent nevoia de a fi și de a acționa mai relaxat, mai destins? (1 reprezintă minim, 10 reprezintă maxim).

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10

Notă:

– dacă răspunsurile tale la aceste întrebări însumează o valoare cuprinsă între 0 și 24 se pare că este necesară în cazul tău o reevaluare a importanței pe care o acorzi stării tale de sănătate și a impactului pe care o are aceasta asupra calității vieții tale și a gradului tău de mulțumire față de rezultatele tale – și pentru aceasta îți recomand să accesezi unul din bonusurile oferite cadou pe www.ramonacraciun.ro pentru a-ți alege apoi programul cu care rezonezi cel mai bine și care îți este cel mai necesar în această etapă; vei găsi acolo și o ședință de yoga oferită cadou.

– dacă răspunsurile tale la aceste întrebări însumează o valoare cuprinsă între 25 și 50 – acest lucru spune despre tine că ești o persoană care înțelege valoarea sănătății reflectată în toate planurile ființei și îți recomand – pentru a atinge următorul nivel de conștientizare și de valorizare a resurselor tale – să accesezi – pe www.ramonacraciun.ro – programul ”Yin-Joy Yoga Practice – curs practic de yoga tradițională” – un program online care presupune accesarea câte unei ședințe noi de yoga în fiecare săptămână (accesul rămânând deschis non-stop pe toată durata abonamentului), ședință care conține un exercițiu nou de fiecare dată, materiale descriptive care conțin indicații, contraindicații și beneficii ale exercițiilor și întâlniri online dedicate aprofundării și răspunsurilor la întrebări.

Share this post

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top