Intenții bune vs. acțiuni intenționate

Te invit la câteva momente de reflecție: ce-ar fi dacă ți-ai permite acum să pornești într-o călătorie pe care poate o amâni de mult?… mă refer la acea incursiune prin viața ta care are ca scop descoperirea și implementarea pașilor de acțiune următori care te conduc la realizarea obiectivelor tale profesionale și personale. Și ce-ar fi dacă nu te-ai întoarce decât după ce ai ajuns la destinație? – adică la realizarea unui plan concret de acțiune în direcția visului tău.

Desigur că poți alege să amâni în continuare, sau să faci această călătorie singur(ă)…. Sau poți alege să călătorim împreună.

Te-ai gândit vreodată că cea mai mare provocare cu care te confrunți de fapt nu este lipsa resurselor ci renunțarea (amânarea, neglijarea, ignorarea) tocmai la ceea ce te-ar face conștient de resursele tale?

Dacă îți dorești să mai faci încă un pas în conștientizarea, deblocarea și accesarea resurselor tale, eu te invit în programul meu online ”Trăiește intenționat! – 10 pași necesari pentru a deprinde obiceiul de a trece de la intenții bune la acțiuni intenționate”.

Nava în care te invit să te îmbarci va opri în stațiile despre povestea ta personală, povestea ta de viitor și beneficiile faptului de a acționa, despre de ce nu sunt suficiente intenţiile tale bune pentru a ajunge să trăiești acea viață împlinitoare pe care ți-o dorești și cum să le însoțești cu acțiuni intenționate, despre  cum începi cu paşi mici, gândind la scară mare, despre cum să faci acea schimbare semnificativă necesară pe drumul tău către o viaţă nu doar acceptată, ci asumată în mod conștient și intenţionat, – și încă multe altele…

Nu-i așa că decât să pierzi timp și energie inventând vreo scuză (bună, de altfel) care te ține pe loc și în care de fapt nici tu nu crezi, mai bine ți-ai umple 10 minute din timpul tău accesând prima ședință a acestui program – pe care ți-o ofer cadou – pe site-ul meu https://ramonacraciun.ro/landing-page-traieste-intentionat/?

După ce ai parcurs prima ședință – cea oferită cadou – și ai găsit valoare acolo, urmează să decizi angrenarea ta și mai intenționată în procesul tău de creștere și de dezvoltare, demonstrându-ți astfel convingerea că meriți să investești în tine.

Iar dacă ești cu-adevărat acea persoană care își dorește cu ardoare ca viața să-i surâdă mai mereu și care conștientizează importanța unui plan de acțiune și a unor obiective setate cu claritate, răspunde-ți te rog la următoarele trei întrebări – atât în ceea ce privește cariera, cât și planul financiar, sănătatea, relațiile, creșterea personală și spirituală (și îți sugerez să alegi să răspunzi într-un mod nou…):

1. Ce anume din ceea ce fac acum (și care mă ține departe de scopul meu) este necesar să nu mai fac?

2. Ce anume este necesar să încep să fac?

3. Ce anume din ceea ce fac sau am făcut la un moment dat (și m-a apropiat de realizarea scopului meu) este necesar să continui să fac?

Răspunsurile tale la aceste întrebări sunt primii pași concreți de acțiune dintr-un plan pe care te invit să îl elaborăm și să îl facem să funcționeze pentru tine pe parcursul programului.

La finalul călătoriei tale – după parcurgerea acestui program online, eu îți ofer o ședință de coaching 1 la 1, pentru o și mai mare clarificare și aprofundare a parcursului tău.

Așadar, te invit la acea incursiune în povestea ta prezentă și viitoare, care îți va dezvălui perspective noi de gândire și de acțiune, punctele tale forte descoperite sau redescoperite și valorizate într-un plan coerent prin implicarea ta în acest program experiențial care îți oferă nu doar audierea pasivă a unor lecții bine structurate, ci mai ales te implică activ într-o serie de exerciții cu efect creator și transformator major asupra rezultatelor tale.

Rezultatele pe care ți le dorești se nasc în gândirea ta – de unde declanșează emoții și atitudini, care apoi se transformă în acțiuni și comportamente.

Acest program îți oferă ghidarea necesară pentru a reuși să atingi cauzele rezultatelor tale, să îți înlocuiești convingerile limitative cu perspective care îți susțin rezultatele și care te provoacă să acționezi diferit.

Realitatea este că luăm decizii cu partea conștientă a minții, dar acționăm sub impulsul părții subconștiente a ei. De aceea este atât de necesar să intervii asupra convingerilor, a perspectivelor și a setărilor mentale, asupra imaginii pe care o ai despre tine însuți și despre potențialul tău.

”Oamenii de succes iau decizii rapid și le schimbă rar, iar cei care eșuează sunt oameni care iau decizii foarte lent și se răzgândesc tot timpul” – spunea cineva…

Acest program – împreună cu ședința de coaching oferită cadou după parcurgerea lui îți oferă claritatea și mediul necesar în care noile tale decizii sunt hrănite, încurajate, susținute pas cu pas să se materializeze și să creeze rezultatele așteptate. 

Un impact major asupra deciziilor tale este imaginea ta de sine…

Dintr-o imagine de sine scăzută, iei decizii de la un nivel scăzut de conștientizare și este posibil să te trezești astfel în relații abuzive, acceptând conjuncturi care nu te fac fericit(ă) fiindcă nu crezi sau nu știi că meriți mai mult; sau este posibil să te simți inferior, sau să te simți ca un impostor dacă intri într-un grup select de oameni; sau să te simți inconfortabil în preajma lucrurilor foarte scumpe… sau să tolerezi un job unde ai parte de umilințe și nu ai șanse de promovare, de frică să nu ceri prea mult…

Te poți trezi astfel peste 20 ani că nu îți place mai nimic într-o zi a ta obișnuită, observând că doar ai repetat același an de 20 ori…

Toate acestea sunt efecte ale unei imagini de sine scăzute. Cauza acestei situații este compusă din credințele tale despre tine, despre ceea ce poți și ceea ce nu poți face, despre ceea ce meriți sau nu, despre ceea ce valorezi.

Iar toate acestea eu te invit să le reconstruim împreună pentru tine în cadrul programului ”Trăiește intenționat – 10 pași necesari pentru a deprinde obiceiul de a trece de la intenții bune la acțiuni intenționate” – un program care va schimba radical fața lucrurilor pentru tine.

”Pentru a ajunge să îți permiți lucrurile pe care ți le dorești este necesar să începi să faci acum lucrurile pe care nu ți le permiți” – spune cineva….

Îți las aici câteva întrebări care te pot edifica:

  1. Ce ai schimba în legătură cu modul de viaţă din prezent şi ce lucruri noi ai adăuga?

…………………………………………………………………………………..

2. Care este acel lucru pe care ți-ai dorit mereu să îl faci dar nu l-ai făcut încă?

…………………………………………….

3. În ce măsură consideri că este necesar să ai un scop explicit în viață spre realizarea căruia să te îndrepți prin acțiunile tale? (1 reprezintă minim, 10 reprezintă maxim)

1     2     3     4     5     6     7     8     9     10

4. În ce măsură lucrurile pe care le realizezi tu zilnic fac parte de fapt din agenda altcuiva? (1 reprezintă maxim, 10 reprezintă minim)

1     2     3     4     5     6     7     8     9     10

5. După părerea ta, ce te împiedică să-ți transformi intenţiile bune în acţiuni? Care sunt blocajele? Care este de fapt cel mai mare dintre ele?

………………………………………………..

6. Ce oportunitate vezi în circumstanţele tale actuale – acolo unde ești tu acum?

……………………………………………..

7. În ce măsură îți dorești cu adevărat să adaugi valoare și să faci o diferență în viața celorlalți? (1 reprezintă minim, 10 reprezintă maxim)

1     2     3     4     5     6     7     8     9     10

8. În ce măsură cunoști cu adevărat ce aduce bucurie din partea ta celor din jurul tău?

……………………………………….

9. În ce măsură oamenii care fac parte constant din viața ta acum reprezintă exact acei oameni pe care ți-i dorești mai mereu aproape? (1 reprezintă minim, 10 reprezintă maxim)

1     2     3     4     5     6     7     8     9     10

10. Cât de mult influenţează lucrurile despre care plângi, despre care cânţi şi la care visezi modul în care îți trăești viaţa zilnic? Sunt aliniate sau sunt deconectate?

…………………………………………..

11. Pe o scală de la 1 la 10 (1 reprezintă minim, 10 reprezintă maxim de interes), acordă o notă care să reflecte interesul tău pentru a parcurge un program care să te ajute să descoperi cum să treci de la un stil de viață bazat pe intenții bune la o viață bazată pe acțiuni intenționate benefice, aliniate cu scopul și menirea ta.

1     2     3     4     5     6     7     8     9     10

Notă:

– dacă răspunsurile tale la aceste întrebări însumează o valoare cuprinsă între 0 și 24, se pare că este necesară în cazul tău o reevaluare a scopului și a obiectivelor tale și a modului în care urmărești să le atingi – și pentru aceasta îți recomand să accesezi unul din bonusurile oferite cadou pe https://ramonacraciun.ro/ pentru a-ți alege apoi programul cu care rezonezi cel mai bine și care îți este cel mai necesar în această etapă.

– dacă răspunsurile tale la aceste întrebări însumează o valoare cuprinsă între 25 și 50 – acest lucru spune despre tine că ești o persoană care înțelege valoarea dezvoltării continue și îți recomand – pentru a atinge următorul nivel de conștientizare și de valorizare a resurselor tale – să accesezi – pe https://ramonacraciun.ro/  – programul ”Trăiește intenționat!” – un program online în zece pași, plus o întâlnire în direct la final pentru aprofundare și răspunsuri la întrebări. Prima întâlnire din cadrul acestui program îți este acum oferită cadou pe site-ul meu.

Share this post

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top