Cum să dobândești și să menții o stare înfloritoare de sănătate la toate nivelurile ființei tale

O minte sănătoasă și un spirit tânăr se păstrează cel mai bine într-un trup sănătos. Yoga este o practică străveche care permite structurilor grosiere și subtile ale ființei noastre să rezoneze, să se armonizeze și să se alimenteze din sursele infinite de energie ale universului.

Anul 2020 a generat crize majore la toate nivelurile existenței umane, atât la nivel economic și social, cât și la nivel individual – crize ale căror efecte se regăsesc în creșterea exponențială a nivelului de stres, a demotivării, a fricii – iar aceste efecte se răsfrâng din plin asupra stării de sănătate. Limitarea activităților fizice și a activităților desfășurate în aer liber, pe un fond crescut de frustrare și de stres contribuie la menținerea unui mediu intern predominant acid, care generează cu mult mai multă ușurință afecțiuni ale sistemului digestiv, nervos, circulator, locomotor, osteo-articular, muscular – de aceea este mai mult decât necesară decizia de a interveni mult mai asumat și intenționat asupra condiției sănătății noastre, într-un mod global, integrator.

De ce yoga? Care sunt beneficiile acestei practici?

Nu-i așa că experiența anului 2020 te-a determinat și pe tine să reconsideri atenția pe care o acorzi sistemului tău imunitar, a stării tale globale de sănătate și modul în care abordezi menținerea ei în condiții optime?

Yoga este știința regenerării interioare.

Ce-ar fi dacă într-o bună zi ai descoperi că deții un rezervor de resurse nebănuite de tine până acum (doar intuite așa, uneori…)? Și ce-ar fi dacă ai începe să folosești cu chibzuință aceste resurse astfel încât să îți aducă rezultatele râvnite? – sănătatea și armonia trupului, a funcțiilor și a sistemelor care îl animă și totodată nivelul optim de energie care să susțină toate activitățile tale.

Pentru a obține rezultate diferite este necesar să facem lucruri diferite – și aceasta este valabil atât în ceea ce privește cariera și/sau profesia, cât și în ceea ce privește relațiile, sănătatea și planul financiar.

Care anume sunt acele lucruri diferite vom descoperi în momentul în care realizăm cât de necesar este să accedem la următorul nivel al potențialului nostru fizic, mental, energetic, emotional și spiritual.

Este timpul ca și tu să pui preț pe sănătatea ta, căutând să o îmbunătățești și să o menții cu ajutorul acestor practici care se adresează deopotrivă bunăstării minții, trupului și spiritului.

Eu te invit să descoperim împreună cum posturile corporale pe care le practicăm în cadrul programului Yin-Joy Yoga Practice, se reflectă – și oferă rezultate – și la nivelul structurilor mai profunde, subtile ale ființei noastre, producând astfel transformarea de mentalitate și de perspectivă necesare obținerii rezultatelor scontate – accesează gratuit prima ședință a programului de yoga online pe www.ramonacraciun.ro și … convinge-te!

Exerciţiile de yoga pe care le practicăm în cadrul programului online Yin-Joy acţionează asupra funcţiilor şi organelor corpului reglându-le într-un mod specific, corelat şi inteligent, reechilibrându-le atât din punct de vedere fizic cât şi energetic astfel:

  • posturile şi procedeele yoga se adresează în mod distinct, punctual tuturor funcţiilor organismului – locomotorie, digestivă, nervoasă, respiratorie, cardiacă, de autoapărare, endocrine, cognitive, senzoriale;
  • exerciţiile de yoga au o acţiune fie de tonifiere, fie de destindere asupra organelor interne şi musculaturii; această acţiune este realizată atât fizic cât şi energetic – practica fiind însoţită de lucrul asupra centrilor energetici (chakra);
  • aceste posturi şi procedee acţionează în mod sinergic şi cauzal stimulând sistemul imunitar și producând efecte binefăcătoare asupra întregului organism.

Dacă îţi doreşti să ai mereu o condiţie fizică excelentă, indiferent de vârstă, atunci:

  • practică yoga în mod constant şi cu perseverenţă şi trupul tău va deveni şi se va menţine suplu, agil şi armonios, modelat de posturile fizice corelate cu exerciţiile de respiraţie şi de focalizare mentală.
  • aceste exerciţii care actionează distinct pe diferite grupe de muşchi – muşchii care susţin coloana vertebrală, muşchii abdominali, muşchii membrelor – tonifiind sau destinzând – au o eficienţă deosebită datorită faptului că sunt însoţite de focalizarea concomitentă a atenţiei şi a energiei.
  • efectele benefice ale practicii yoga survin când aceasta este abordată ca fiind un proces cumulativ – de aceea îţi propun o călătorie care cuprinde în prima parte deprinderea posturilor de hatha yoga şi relaxare, cărora li se adaugâ apoi gradat procedee de focalizare mentală şi de respiraţie (pranayama).

Dacă îţi doreşti să fii mereu în cea mai bună formă psihică şi mentală, atunci:

  • practica yoga te va răsplăti prin stări profunde de regenerare, de calm şi de seninătate, de echilibrare emoţională care trezesc creativitatea, resursele latente şi viziunea spirituală.
  • datorită momentelor acordate resimţirii efectelor şi conştientizării, modul special în care practicăm yoga în cadrul programului YIN-JOY aduce descoperirea bucuriei lăuntrice de a fi, de a trăi conştient şi intenţionat clipa prezentă – ceea ce trezeşte gradat o perspectivă mult mai cuprinzătoare şi împlinitoare asupra existenţei.
  • incluzând programul online Yin-Joy Yoga Practice în modul tău de viaţă, energia, atenţia şi nivelul tău de conştientizare vor creşte şi se vor rafina continuu, astfel că iţi vei putea valoriza resursele într-un mod mult mai eficient în direcţia împlinirii visurilor celor mai îndrăzneţe.

Te invit să parcurgem împreună cursul practic online de yoga tradiţională Yin-Joy. În fiecare săptămână vei avea acces la o şedinţă nouă de yoga, cu un exerciţiu nou de fiecare dată şi la un material scris care cuprinde modul de realizare al exerciţiului, indicaţii şi contraindicaţii. Vei deprinde şi vei aprofunda exerciţii de hatha yoga, de respiraţie (pranayama), procedee de focalizare mentală şi de relaxare profundă, cu efecte binefăcătoare excelente pentru trup, minte, suflet şi spirit.

În următorul articol pe acest subiect îți promit că vom urmări să decriptăm și să aprofundăm bazele filozofice și practice ale acestei discipline străvechi, care – deși este foarte în vogă – este mai mult faimoasă decât cunoscută și practicată într-un mod corect, care să conducă la obținerea efectelor ei extraordinare.

Iată aici ce spun cei care practică: https://ramonacraciun.ro/yoga-practic/

Ramona Crăciun

www.ramonacraciun.ro

Despre mine. Sunt absolventă de Sociologie cu master in domeniul resurselor umane, sunt coach şi trainer certificat în echipa internaţională John Maxwell, sunt instructor sportiv certificat de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, practic yoga din 1990 şi predau cursuri de yoga din 1997. Am descoperit yoga căutând să îmi restabilesc starea de sănătate – am fost sub tratament medicamentos intensiv câţiva ani de zile – pentru restabilirea echilibrului endocrin, cardiac, nervos, psihosomatic – şi după doar câteva luni de practică (perseverentă, ce-i drept) – problemele au dispărut. Am continuat să îmi înfrumuseţez viaţa practicând yoga şi venind în întâmpinarea celor care doresc să-şi descopere şi să-şi valorizeze resursele într-un mod creator.

Share this post

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top