INTERVIU – Antreprenoare.ro

Care este afacerea ta?
Această afacere a mea online este fundamentată pe experiența mea de 30 de ani în domeniul dezvoltării personale și pe dorința mea de a adăuga valoare oamenilor, ajutându-i să își descopere și să iși valorizeze resursele de care dispun – atât la nivel fizic, cât și la nivel mental și spiritual – prin programele pe care le ofer – mindset, yoga, coaching.

Ne-ar face plăcere să ne spui câteva cuvinte despre omul din spatele afacerii. Cine ești și de ce ai devenit antreprenoare?

Eu am descoperit în urmă cu treizeci de ani o practică prin care mi-am ameliorat și apoi mi-am vindecat complet problemele de sănătate – o practică prin care m-am menținut mereu în cea mai bună formă fizică, mentală, emoțională și spirituală; o practică prin care am avut asigurat un echilibru al funcțiilor organismului meu și prin care mi-am hrănit și mi-am regenerat constant sistemul nervos din propriile resurse conectate la sursele infinite de energie din univers; o practică cu ajutorul căreia mi-am trăit viața într-o ambianță spirituală luminoasă și binecuvântată.

Această disciplină a trupului și a minții mi-a adus echilibrul necesar pentru a menține detașarea și neutralitatea esențiale în practica coachingului, prin care accept și respect alegerile oamenilor cu care interacționez.

Mai mult, această practică mi-a deschis accesul către un nivel de ascultare profund și – odată ce am deprins a-mi asculta propria ființă la nivel profund, practic acest nivel al ascultării și cu ceilalți – ceea ce este de altfel esențial în procesul de coaching.

Totodată această disciplină – care este de fapt o călătorie în conștiință, m-a condus în timp la descoperirea și aprecierea valorilor spirituale – de unde abilitatea de a depista și de a îndepărta credințele și convingerile limitative – atât ale mele cât și ale celor cu care lucrez (oameni dispuși să crească și să se dezvolte) – înlocuind aceste credințe și convingeri limitative cu identificarea identității reale.

Această disciplină m-a răsplătit și cu echilibru emoțional – prin descoperirea stărilor rafinate de conștiință am avut parte de o viață trăită și împărtășită frumos – ceea ce se reflectă desigur asupra calității persoanelor care sunt atrase de programele mele și asupra rezultatelor pe care le obțin.

În același timp, menținerea unei stări constante de curiozitate și a disponibilității de a învăța continuu m-a condus la a întâlni oameni remarcabili – care mi-au devenit profesori și apoi mentori – Christian T. J. Simpson, John C. Maxwell, Paul Martinelli și care au adăugat structură și valoare formării mele, ceea ce se răsfrânge de asemenea din plin asupra sesiunilor mele de coaching și training.
Așadar, arta coachingului pe care o practic se bazează 1% pe tehnică și 99% pe caracterul și pe integritatea pe care le-am dobândit și le-am perfecționat de-a lungul timpului și pe nivelul de conștientizare pe care urmăresc în mod constant să îl mențin și să îl cresc. Îmi doresc în programele mele oameni care rezonează cu mine și cu valorile mele, care se prețuiesc și se valorizează și care doresc să atingă excelența în viețile lor.

Ce s-a schimbat în modul tău de gândire de când ești antreprenoare?

Odată cu decizia de a împărtăși cu alți oameni din rezultatele experienței mele – și implicit de a deveni antreprenoare, a fost necesar să înlocuiesc tendința puternică de a rămâne retrasă – cu opusul ei – dorința de a atinge cât mai mulți oameni pentru a-i ajuta să ajungă la rezultatele pe care și le doresc în cariera și în viața lor.

Anul 2020 a fost unul greu pentru afacerea ta? Ce ai învățat din această perioadă?

2020 este un an provocator pentru mine – mi-am mutat întreaga activitate din offline în online – am învățat că pot învăța orice – mă refer în special în ceea ce privește utilizarea tehnologiei.

Te-ai gândit să te reinventezi, să schimbi ceva în afacerea ta?

Da, mă reinventez continuu – acum lucrez la a șlefui acea variantă a mea care reunește atât programele de yoga cât și cele adresate leadershipului, self-leadershipului, îmbunătățirii comunicării, capacității de a transforma perspectivele și implicit viața.

Dacă ai putea să presari puțin “praf de zână” peste afacerea ta ce minune ai vrea să produci?

Aș vrea să fac o vrajă astfel încât cei care opun o rezistență continuă în ceea ce privește faptul de a investi în dezvoltarea lor și în creșterea nivelului lor de conștientizare și implicit în a trăi mai fericiți, să uite un moment de rezistența lor și să intre curioși într-unul dintre programe….

Ce valori te ghidează în afacerea ta?

Valorizarea oamenilor și a potențialului lor, integritate, frumusețe.

Te-au ghidat aceste valori în relația cu clienții sau colaboratorii tăi?

Întotdeauna.

Ce faci pentru dezvoltarea ta personală?

Practic tot ceea ce spun altora să facă 🙂 și binențeles am mentori de la care obțin constant ghidare.

Crezi ca e important să te educi mereu? De ce?

Viața este o călătorie de redescoperire a naturii noastre celei mai profunde care se încheie în momentul în care decidem că nu mai este nimic de descoperit pentru că le cam știm pe toate….

Urmezi cursuri de perfecționare? Online sau offline?

Da, online.

Ce cărți citești? Poți să ne recomanzi o carte care ți-a schimbat modul de a privi afacerile?

Da, ”Șlefuitorul de diamante”.

Cum te relaxezi?

Contemplând natura, resimțindu-i puterea, reconectându-mă cu ea.

Ce te amuză și ce te întristrează?

Mă amuză și mă întristează felul în care își iau oamenii prea în serios ”problemele”.

Dacă ai putea să schimbi ceva la tine, ce ai schimba?

Aș da timpul înapoi cu 20 de ani și aș începe de pe atunci să mă fac cunoscută pe toate rețelele de socializare ca să ajung să ajut cât mai mulți oameni.

Ai simțit vreodată nevoia să te reinventezi? Dacă da, ce ai făcut pentru a te reinventa?

Am devenit antreprenoare; apoi m-am mutat în online.

Dacă ai putea să faci o vrajă și să îți crești afacerea peste noapte, cum ar suna vraja aceasta?

Am făcut o vrajă mai devreme (mai sus) – dar mai fac una: aș face în așa fel încât să ajung cu programele mele în toate școlile – atât la profesori cât și la elevi – și la toți influencerii și factorii de decizie în ceea ce privește programele de dezvoltare a oamenilor.

Știm că viața de antreprenoare este plină de hopuri. Ce sfat ai da unei tinere antreprenor la început de drum?

Urmează-ți inima.

Email: ramona.craciun22@yahoo.com

Website: https://ramonacraciun.ro

Link pagină Facebook: https://www.facebook.com/trainingramonacraciun

Ramona Craciun – Coaching & Training

Share this post

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top