Descoperă coachingul și beneficiile lui

Calitatea vieții noastre este dată de calitatea întrebărilor pe care ni le adresăm” – spunea Socrate – dar și de acuratețea răspunsurilor, nu-i așa?

De foarte multă vreme educația constă în cea mai mare parte în a absorbi cantități din ce în ce mai mari de informații – cu alte cuvinte constă în a învăța ce să gândim și aproape deloc în a învăța cum să ne folosim capacitatea de a gândi – cum să extragem din totalitatea experiențelor noastre perspectivele care ne sunt utile pentru a obține rezultatele dorite.

Și de cele mai multe ori nu realizăm că ceea ce ne ține pe loc sunt tocmai patternurile de gândire inoculate prin toate formele de educație pe care le-am primit.

Vestea bună este că această stare de fapt are soluții – iar una dintre cele mai ingenioase este coachingul – acel dialog cu structură menit să aducă claritate în gândire și pași de acțiune prin înlăturarea convingerilor și a credințelor limitative.

Indiferent dacă ai avut sau nu până acum experiența acelor fructuoase ”aha moments” pe care le generează ședința de coaching, eu te invit pe site-ul meu să accesezi bonusul oferit cadou în cadrul programului de coaching iar pentru orice lămuriri în ceea ce privește felul în care coachingul servește scopului tău personal nu ezita să îmi lași aici un comentariu și îți voi răspunde în cel mai scurt timp.

Sunt multe credințe și convingeri prin care ne autolimităm în mod constant fiecare dintre noi. De multe ori se aseamănă, de multe ori diferă foarte mult de la o etapă la alta a călătoriei noastre – și ne jalonează tacit și insidios drumul ținându-ne departe de ceea ce ne dorim cu adevărat. Sunt destul de rare momentele de libertate – în care depistăm și depășim blocaje și le înlocuim cu perspective noi, care ne bucură sufletul și ne determină să acționăm în direcția împlinirii aspirațiilor noastre reale.

Nu-ți face iluzii ca să nu ai deziluzii” – zice o vorbă înțeleaptă… – deși dez-iluzionarea nu este până la urmă ceva de evitat, nu-i așa? Dez-iluzionarea te ajută de fapt să (re)cunoști adevărul, realitatea – și cum altfel ai putea construi ceva durabil și stabil (de exemplu o relație, o carieră) decât ancorat bine în realitate?

Și cum altfel crezi că vei reuși să te scuturi de iluziile la care ții atât de mult și pe care ți le-ai creat cu atâta sârguință pentru a te valida și a-ți susține victimizarea sau alte roluri ”importante” și imaginare – decât cu ajutorul unui coach – adică al unei persoane care nu pactizează cu convingerile tale limitative care stau în calea rezultatelor pe care ți le dorești?

Coachingul este despre a-ți descoperi potențialul; despre a extrage din mintea ta subconștientă soluțiile pentru situațiile pe care vrei să le clarifici; este un proces în care deprinzi gradat cum să-ți asculți natura ta cea mai profundă – sinele tău.

”Fiecare soluție are în jurul ei o problemă” spune John Maxwell…

Și ce-ar fi oare dacă în loc să cauți soluțiile pentru situațiile în care te afli ai începe să cauți oportunitățile? Gândește-te …

Eu te invit să reflectezi un moment la cum ar arăta călătoria ta gândită în mod conștient și intenționat pas cu pas și la câtă bucurie ai avea astfel pe parcurs – versus cum va arăta viața ta peste 20 de ani dacă lași lucrurile ”să vină de la sine”…

Și iată și câteva întrebări edificatoare în acest sens:

Despre mine. Practic yoga din 1990 și predau yoga din 1997.

Aceasta mi-a adus menținerea unei stări de flexibilitate – toate posturile corporale practicate în cadrul ședințelor de yoga se adresează centrilor nervoși aflați de-a lungul coloanei. Această flexibilitate dobândită și cultivată a structurii fizice se răsfrânge și se oglindește și la nivel mental – printr-o disponibiltate constantă de a căuta și de a găsi mereu perspective mentale mai cuprinzătoare, creatoare și sănătoase pe care să le împărtășesc cu ceilalți.

De asemenea, această disciplină a trupului și a minții mi-a adus echilibrul necesar pentru a menține detașarea și neutralitatea esențiale în practica coachingului, prin care accept și respect alegerile oamenilor cu care interacționez.

Mai mult, această practică mi-a deschis accesul către un nivel de ascultare profund și – odată ce am deprins a-mi asculta propria ființă la nivel profund, practic acest nivel al ascultării și cu ceilalți – ceea ce este de altfel esențial în procesul de coaching.

Totodată această disciplină – care de fapt este o călătorie în conștiință, m-a condus în timp la descoperirea și aprecierea valorilor spirituale – de unde abilitatea de a depista și de a îndepărta credințele și convingerile limitative – atât ale mele cât și ale celor cu care lucrez (oameni dispuși să crească și să se dezvolte) – înlocuind aceste credințe și convingeri limitative cu identificarea identității reale.

Această disciplină m-a răsplătit și cu echilibru emoțional – prin descoperirea stărilor rafinate de conștiință am avut parte de o viață trăită și împărtășită frumos  – ceea ce se reflectă desigur asupra calității persoanelor care sunt atrase de programele mele și asupra rezultatelor pe care le obțin.

În același timp, menținerea unei stări constante de curiozitate și a disponibilității de a învăța continuu m-a condus la a întâlni oameni remarcabili – care mi-au devenit profesori și apoi mentori – Christian T. J. Simpson, John C. Maxwell, Paul Martinelli și care au adăugat structură și valoare formării mele, ceea ce se răsfrânge de asemenea din plin asupra sesiunilor mele de coaching și training.

Așadar, arta coachingului pe care o  practic se bazează 1% pe tehnică și 99% pe caracterul și pe integritatea pe care le-am dobândit și le-am perfecționat de-a lungul timpului și pe nivelul de conștientizare pe care urmăresc în mod constant să îl mențin și să îl cresc.

Împărtășesc celorlalți de ani buni de zile din experiența mea – acum este rândul tău să beneficiezi de această practică ridicată la nivel de artă. Accesează www.ramonacraciun.ro și descoperă programul cu care rezonezi cel mai bine.

Share this post

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top