Cum să dobândești și să menții o condiție fizică și psihică înfloritoare

Iată de ce îți doresc și ție să practici această disciplină a trupului și a minții – mai mult faimoasă decât cunoscută și aplicată cu beneficii maxime, care este yoga – și de ce te invit să-i dai o șansă și chiar să practicăm împreună:

Așa cum avem o anatomie a trupului, avem și o anatomie a structurii subtile, energetice – care este foarte puternic corelată cu cea a trupului. Cu cât suntem mai conștienți de ceea ce se petrece cu și în trupul nostru cu atât mai bine ne vom pricepe să îl întreținem într-o stare de funcționare optimă – prin alimentele și tratamentele pe care i le oferim; însă cu cât suntem mai conștienți de structura noastră energetică și de mecanismele ei, cu atât mai mult ne vom pricepe să acționăm asupra cauzelor dificultăților pe care le întâmpinăm – nu numai în ceea ce privește sănătatea ci și relațiile, comunicarea, interacțiunile cu ceilalți, dorințele care vrem să devină realitate, rezultatele pe care vrem să le obținem.

Yoga ne ajută să fim mai mereu atenți, focalizați, să descoperim și să menținem stările care ne fac bine și care creează premizele și mediul favorabil producerii rezultatelor.

Dă-mi voie să te întreb:

  • nu-i așa că ar fi foarte util pentru tine să știi cum să eviți perioadele de suprasolicitare? Cum să îți gestionezi resursele interioare astfel încât să fii mai mereu pe plus? Cum să ții departe de tine stările de tristețe (cu sau fără motiv), de depresie, de anxietate, de stres și de oboseală generalizată?
  • și nu-i așa că acest lucru s-ar reflecta într-un mod pozitiv asupra activității și productivității tale, asupra relațiilor și interacțiunilor tale?
  • și nu-i așa că și tu vrei să îți simți mai mereu trupul ușor, mobil, agil, flexibil?
  • și că vrei să scapi de efectele secundare ale lucrului la computer manifestate prin rigiditate la nivelul zonei cervicale, spatelui și articulațiilor?
  • și că vrei să te poți apleca, întinde, răsuci și în general să te miști fără să resimți vreun disconfort?

Oare te numeri și tu printre cei care nu au renunțat să mai caute leacul miraculos care să îți redea și să îți mențină suplețea trupului și a gândirii? Care să îți regenereze sistemul nervos și să îți aducă alinare, odihnă și pace? Care să te mențină în formă – activ, dinamic și fericit?

Și sigur vrei și tu – ca noi toți de altfel, ca toate acestea să nu rămână doar niște dorințe – legitime de altfel, dar care par utopice acum, așa-i?

Leacul miraculos care să împlinească aceste dorințe în mod natural și integrativ se află bine păstrat și păzit înăuntrul tău. Sunt resursele tale de energie, potențate de gândirea și de emoțiile tale. Iar dacă nu ai descoperit încă izvorul lor este pentru că ele sunt bine păzite de convingerile tale despre ceea ce poți și ceea ce nu poți, despre ceea ce meriți și ceea ce nu meriți, despre cine ești și care este menirea ta, despre ”ce nu poți schimba”, despre ce este ”normal” și/sau socialmente dezirabil sau nu, despre măsura în care ești dator să îți petreci timpul urmărind să răspunzi așteptărilor celorlalți etc.

Eu am descoperit în urmă cu treizeci de ani această practică prin care am deprins să creez în mine acele rezonanțe care să îmi aducă rezultatele dorite – fie că este vorba de sănătate, de relații, de valori sau resurse. Și dacă și tu îți dorești oameni diferiți și rezultate diferite în viața ta eu te invit cu toată căldura să dai o șansă acestei practici.

Practic yoga din 1990 și predau yoga din 1997.

Au fost câțiva ani de zile în viața mea în jurul vârstei de 20 de ani, în care m-am confruntat cu multe probleme de sănătate – cu anumite dezechilibre hormonale care m-au trecut de la o situație de hipertiroidie la una de hipofuncție a glandei tiroide, însoțite când de hipertensiune arterială, când de hipotensiune, când de bradicardie, când de valori ale pulsului de 120 de bătăi/minut timp de luni de zile, exoftalmie, menstre bilunare care durau fiecare câte zece zile, spasmofilie și insomnii timp de luni de zile continuu, stare generală de devitalizare, de frică și tot felul de angoase. Am urmat cu strictețe tratamentul medicamentos indicat de toți medicii specialiști – însă starea sănătății mele nu se îmbunătățea…

Când am început să practic yoga am fost foarte, foarte surprinsă să observ cu câtă ușurință rămâneau în urmă una câte una acele probleme – aproape nu îmi venea să cred, nu îmi explicam cum este posibil ca acele exerciții – relativ simple, pe care le realizam, să aibă asemenea efecte. Una dintre ”chei” este faptul că acele posturi sunt însoțite și de o anumită interiorizare și focalizare a atenției care permit reechilibrarea naturală a funcțiilor organismului.

Am considerat atunci că am descoperit o mină de aur – și recunosc, am exploatat-o din plin (adică practica mea a fost perseverentă) și astfel am obținut rezultatele spectaculoase pe care îmi doresc să le împărtășesc acum cât mai multor oameni și să îi echipez cu instrumentele necesare dobândirii și menținerii unei stări de sănătate optime.

De ce ți-am spus toate aceste lucruri care au rămas demult în urmă pentru mine?

Pentru că în cadrul programului online Yin-Joy Yoga Practice exact aceste situații le rezolvăm. Toate exercițile se adresează activării armonioase a centrilor nervoși de pe coloană, reechilibrării funcțiilor și sistemelor organismului.

Efectele binefăcătoare asupra coloanei cervicale și lombare se culeg încă de la început, din prima ședință; apoi gradat apar și cele asupra sistemului osteoarticular – căruia îi redă suplețea în mod gradat;

Posturile şi procedeele yoga se adresează totodată fiecare în mod distinct, punctual tuturor funcţiilor organismului – locomotorie, digestivă, nervoasă, respiratorie, cardiacă, de autoapărare, endocrine, cognitive, senzoriale;

Aceste exerciţii – pe care le-ai urmărit derulându-se pe rapid într-un videoclip postat anterior, exerciții care actionează distinct pe diferite grupe de muşchi – muşchii care susţin coloana vertebrală, mușchii gâtului, muşchii abdominali, muşchii membrelor – tonifiind sau destinzând – au o eficienţă specială datorită faptului că sunt însoţite de focalizarea concomitentă a atenţiei şi a energiei.

Efectele benefice ale practicii yoga survin când aceasta este abordată ca fiind un proces cumulativ – de aceea îţi propun o călătorie în acest program care cuprinde în prima parte deprinderea posturilor de hatha yoga şi relaxare, cărora li se adaugâ apoi gradat procedee de focalizare mentală şi de respiraţie.

De asemenea practica yoga te răsplăteşte prin stări profunde de regenerare, de calm şi de seninătate, de echilibrare emoţională care trezesc creativitatea, resursele latente şi viziunea spirituală.

Instabilitatea emoțională sau reactivitatea necontrolată la diferiți factori externi (și/sau interni) se vor estompa ”ca prin farmec”, iar calitatea somnului tău va fi îmbunătățită considerabil încă de la începutul practicii.

Așa cum ne folosim doar o foarte mică parte din capacitatea creierului – și este demonstrat științific demult acest lucru, nu-i așa? – tot așa și în ceea ce privește rezervele noastre de energie – suntem obișnuiți să le folosim aproape doar pentru nevoile noastre de bază și mai mereu le risipim aproape fără să ne dăm seama când și cum. Meritul acestei practici constă tocmai în faptul că ne face conștienți de resursele noastre și ne reeducă gradat în ceea ce privește folosirea lor.

Pentru a obține rezultate diferite este necesar să facem lucruri diferite – corect? – și aceasta este valabil atât în ceea ce privește cariera și/sau profesia, cât și în ceea ce privește relațiile, sănătatea și planul financiar. Yoga este unul din instrumentele care te ajută să acționezi diferit.

Ce vreau să îți mai spun este că această practică ajută trupul, sănătatea și starea de spirit cotidiană, însă beneficiul ei cel mai mare – după părerea mea – este că aduce – așa, pe neștiute cumva, reconectarea cu propriul suflet, cu natura și cu valorile profunde, ale spiritului.

Eu adresez acest program oamenilor care nu au timp sau au timp puțin și care doresc să își crească eficiența, creativitatea, productivitatea și influența – programul oferă acea odihnă activă de care au nevoie antreprenorii, persoanele dinamice și active – cărora însă le oferă mai ales acea reconectare, acea stare de prezență care te ține treaz și energic.

Investind 30-40 de minute din timpul tău doar pentru tine, petrecându-l într-un mod plăcut și relaxant practicând exercițiile din acest program vei fi surprins să descoperi că de fapt vei câștiga timp – și încă unul de o calitate superioară (aici este cheia!) – acest program aducându-ți amplificarea focalizării și a energiei și selectivitate în ceea ce privește oamenii și acțiunile pe care le abordezi zilnic – cum? – sporindu-ți conștientizarea și rafinându-ți frecvențele de vibrație pe care le accesezi în mod constant. Nu te vei mai lupta pentru timpul tău – lucrurile neesențiale vor dispărea de la sine din agenda ta și din atenția ta.

Așadar, eu te invit să descoperim împreună cum posturile corporale pe care le practicăm în cadrul programului practic online Yin-Joy Yoga, se reflectă – și oferă rezultate – și la nivelul structurilor mai profunde, subtile ale ființei tale, producând astfel transformarea de mentalitate și de perspectivă necesare obținerii acelor rezultate cu adevărat semnificative pentru tine.

În fiecare săptămână vei avea acces la o şedinţă nouă de yoga, cu un exerciţiu nou de fiecare dată şi la un material scris care cuprinde descrierea modului de realizare al exerciţiului, efectele lui, indicaţii şi contraindicaţii. Vei deprinde şi vei aprofunda exerciţii de hatha yoga, de respiraţie, procedee de focalizare mentală şi de relaxare profundă, cu efecte binefăcătoare excelente pentru trup, minte, suflet şi spirit.

Acesta este un program de nivel începători și mediu. La înscrierea în program – pe lângă ședința nouă săptămânală și accesul nelimitat la toate ședințele parcurse, vei primi bonus:

–        o şedinţă de coaching unu la unu menită să te ajute să descoperi strategia cea mai potrivită care să te conducă la realizarea obiectivelor pe care le ai pe termen scurt, mediu sau lung sau să te ajute la clarificarea şi setarea lor şi a viziunii de ansamblu în domeniul profesional şi/sau personal și

–        acces la întâlnirile de grup online de îndrumare şi ghidare – de două ori pe lună în care vom discuta împreună despre efectele şi beneficiile practicii tale şi implicaţiile ei în viaţa ta profesională şi/sau personală şi în cadrul căreia vei primi anumite informaţii speciale, care nu apar în cursul practic.

Așadar: este timpul să experimentezi și tu ce se va petrece dacă vei îndrăzni să îți amplifici în mod intenționat eficiența, focalizarea, energia, creativitatea, productivitatea, calitatea somnului, starea de sănătate a coloanei vertebrale, controlul emoțiilor, starea constantă de bine la nivel fizic și psihic, calitatea vieții. Este timpul ca și tu să pui preț pe sănătatea ta, căutând să o îmbunătățești și să o menții cu ajutorul acestor practici care se adresează deopotrivă bunăstării minții, a trupului și a spiritului.

Pe site-ul meu www.ramonacraciun.ro vei găsi cadoul meu pentru tine – prima ședință a programului – rezervă-ți o jumătate de oră doar pentru tine și pentru practica propriu-zisă, într-o ambianță plăcută și liniștită și – ne vedem acolo! Numai bine.

Share this post

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top