Conectare. Relaționare. Influență.

Cea mai mare iluzionare în legătură cu comunicarea este faptul că ea a avut loc” – spunea cineva…

Tu ai observat că cei mai mulți oameni își trăiesc relațiile importante (și nu numai) din viața lor de parcă ar vrea să câștige la final marele premiu ”Zmeura de aur” pentru filmul vieții lor :))? – neanalizând, nerespectându-se, insistând să culeagă ce nu au semănat, repetând atitudini și comportamente care îi defavorizează și așteptându-se la rezultate de vis…

Relaţionarea cu ceilalți este negreșit un factor determinant major în atingerea potenţialului fiecăruia dintre noi și de asemenea în amplificarea influenței pe care o avem în orice situație – personală sau profesională.

Există o părere comună greşită că anumiţi oameni sunt născuţi cu abilitatea de a relaţiona cu oamenii – de fapt oricine poate învăţa cum să facă dintr-o conversaţie o oportunitate de a stabili o relaţie puternică; iar într-o lume în care succesul depinde tot mai mult de colaborare, este mai mult decât necesar să cultivăm deprinderea de a stabili relaţii cu oamenii.

Jim Collins – în lucrarea sa ”Good to Great” – observă: „Aceia care construiesc companii mari înţeleg că cea mai importantă piedică pentru orice companie mare, atunci când vine vorba de dezvoltare, nu ţine de pieţe, de tehnologie, de competiţie, sau de produse. Ţine de un lucru, mai presus de toate – abilitatea de a câştiga şi de a păstra destui dintre oamenii buni.”

Auzim cu urechile, dar ascultăm cu emoțiile noastre…

Iar de aici și până la a-i judeca pe alții după fapte iar pe noi înșine după intenții nu este decât un pas, nu-i așa?

Fie că ne dăm seama sau nu, de cele mai multe ori decidem, alegem, acționăm în mod emoțional – iar acest lucru uneori ne convine, ne place, ne ajută, uneori nu prea…

Acea parte din noi care acceptă cu seninătate această observație și o trece ușor cu vederea este acea parte de complacere în comoditate în care mai mult ne acceptăm viața decât să o trăim cu pasiune. Plata pentru acest fals confort este faptul că vine la pachet cu frustrări, angoase, frici, nereușite, tristețe, deprimare, nefericire – chiar dacă recunoaștem sau nu… – iar ca să ieșim din acest cerc închis în care ne acceptăm emoțiile ca pe un dat este necesar să deprindem să lucrăm cu ele.

A ne controla emoțiile nu înseamnă a le disimula sau a ne impune ce să simțim, ci înseamnă a învăța să rezonăm, la voință, cu acele aspecte pe care ni le dorim, pe care le alegem în mod conștient și înspre care acționăm în mod intenționat.

Vestea bună este că avem la îndemână tot ceea ce este necesar pentru a cerceta și a descoperi taina rezonanței. Pe mine, disciplina yoga pe care o practic de treizeci de ani, m-a ajutat foarte mult să înțeleg cum funcționăm ca și sisteme complexe de rezonanță și prin urmare să imi cultiv acele emoții pe care mi le doresc – pe de o parte, iar pe de altă parte să descopăr emoții și stări de conștiință pe care nici nu le bănuiam măcar.

Învățând să rezonăm ne descoperim potențialul, resursele, ne clarificăm scopurile, obiectivele și viziunea, ne reîntregim, ne conectăm și ne acordăm cu sursa universală.

”Nu numărul anilor tăi de viață contează ci viața din anii tăi” – spune John Maxwell.

Pentru tine – cât de important este acum capitolul ”relații”? – și iată câteva întrebări care să te ajute să răspunzi foarte specific:

1. Pe o scală de la 1 la 10 (1 reprezintă minim, 10 reprezintă maxim de interes), acordă o notă care să reflecte interesul tău pentru creșterea influenței tale atât pe plan personal cât și profesional:

1       2       3       4       5       6       7       8       9       10

2. Pe o scală de la 1 la 10 (1 reprezintă minim, 10 reprezintă maxim de interes), acordă o notă care să reflecte interesul tău pentru a stabili relații puternice care să ducă la succesul carierei tale.

1       2       3       4       5       6       7       8       9       10

3. Pe o scală de la 1 la 10 (1 reprezintă minim, 10 reprezintă maxim de interes), acordă o notă care să reflecte interesul tău pentru a-ți dezvolta abilitatea de a capta interesul și atenția celorlalți și capacitatea de a menține conectarea cu oamenii:

1       2       3       4       5       6       7       8       9       10

4. Pe o scală de la 1 la 10 (1 reprezintă minim, 10 reprezintă maxim de interes), acordă o notă care să reflecte interesul tău pentru a deprinde cum să fii autentic în toate relațiile pe care le stabilești;

1       2       3       4       5       6       7       8       9       10

5. Pe o scală de la 1 la 10 (1 reprezintă minim, 10 reprezintă maxim de interes), acordă o notă care să reflecte interesul tău pentru a-ți ridica relațiile, munca și viața pe un nivel superior:

1       2       3       4       5       6       7       8       9       10

Notă:

– dacă răspunsurile tale la aceste întrebări însumează o valoare cuprinsă între 0 și 24 se pare că este necesară în cazul tău o reevaluare a importanței pe care o acorzi relațiilor pe care le stabilești, a influenței tale, a punctelor tale forte și a gradului tău de mulțumire față de rezultatele tale – și pentru aceasta îți recomand să accesezi unul din bonusurile oferite cadou pe www.ramonacraciun.ro pentru a-ți alege apoi programul cu care rezonezi cel mai bine și care îți este cel mai necesar în această etapă.

– dacă răspunsurile tale la aceste întrebări însumează o valoare cuprinsă între 25 și 50 – acest lucru spune despre tine că ești o persoană care înțelege valoarea și importanța comunicării și îți recomand – pentru a atinge următorul nivel de conștientizare și de valorizare a resurselor tale – să accesezi – pe www.ramonacraciun.ro – programul ”Cum să transformi o conversație obișnuită într-o oportunitate de a stabili relații puternice și de impact. Ghid practic pentru îmbunătățirea abilităților tale de comunicare” – un program online în zece pași, plus o întâlnire în direct la final pentru aprofundare și răspunsuri la întrebări.

Share this post

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top