Ghid de bune practici pentru un leadership eficient

Leadership aplicat

- sau cum să te conduci tu pe tine în viața de zi cu zi ca să avansezi în direcția împlinirii aspirațiilor și a menirii tale.
Arta de a conduce este capacitatea ta de a-ți transforma potențialul în rezultate prin organizarea sistematică a talentelor, a resurselor și a oamenilor.

Accesează GRATUIT prima lecție

Detalii pentru facturare

Comanda ta

Datele tale personale vor fi folosite pentru procesarea comenzii, pentru cea mai bună experiență pe acest site și pentru alte scopuri descrise în politică de confidențialitate.

Vrei să ai o direcție clară și acțiuni convergente care îți aduc în sfârșit rezultatele visate?
Ai trei variante: 

1

Să ignori invitația mea în acest program și continui să procedezi ca și până acum, obținând bineînțeles aceleași rezultate;

2

Să conștientizezi importanța unei schimbări a direcției în care te îndrepți și să te străduiești să o realizezi de unul singur;

3

Să accepți provocarea de a lucra împreună în acest program dedicat șlefuirii relațiilor cu echipa ta, perfecționării abilităților tale de leadership și amplificării responsabilizării necesare obținerii rezultatelor vizate.

Acest ghid practic aplicat pe situațiile tale concrete de viață – realizat cu și despre tine, este pentru tine dacă:

1. Îți dorești să îți mărești influența atât pe plan profesional cât și personal și să adaugi valoare celor din jurul tău. Adevărata măsură a leadershipului este influenţa – nimic mai mult, nimic mai puţin – spune John C. Maxwell. A-ţi creşte influenţa înseamnă a-ţi creşte nivelul de leadership. Arta de a conduce a unei persoane determină nivelul ei de eficienţă. Dacă această aptitudine este prea puţin conturată, atunci şi potenţialul este scăzut. Dacă această aptitudine este puternic accentuată, atunci şi nivelul de eficienţă este ridicat. Aşadar felul în care îți exerciți influenţa este o oglindă care te ajută să conştientizezi nivelul tău actual de leadership, felul în care îți conduci viaţa - îmbunătățește-l!

2. Ești o persoană care dorește să își eficientizeze munca în și cu echipa sa. Dacă:
- angajații tăi au probleme în gestionarea timpului propriu și organizarea unei zile,
- echipa ta nu își gestionează eficient obiectivele și termenele limită sunt depășite, - iar adesea la finalul zilei, angajații tăi spun frecvent „Nu am reușit să fac mai nimic astăzi!”
.... atunci acest program este pentru tine!

3. Cauți să te dezvolți în mod intenționat și să atingi următorul nivel în cariera și în viața ta. Influenţa şi potenţialul tău de a conduce se pot dezvolta substanţial dacă aprofundezi înţelegerea nivelurilor leadershipului. Primul nivel – cel mai de jos – cel al liderului poziţional – este nivelul obţinut implicit datorită funcţiei pe care o deţii – oamenii te urmează pentru că sunt obligaţi să o facă. Arta de a conduce presupune să îi determini pe oameni să lucreze pentru tine fără să fie obligaţi să o facă - acest lucru este posibil doar la următorul nivel al influenţei – cel al permisiunii – care se bazează pe relaţii pline de valoare, nu pe reguli constrângătoare. Oamenilor nu le pasă cât de multe lucruri ştii până când nu ştiu cât de mult îţi pasă de ei – spune John Maxwell – deoarece arta de a conduce îşi are rădăcinile în suflet, nu în raţiune. Liderul aflat pe nivelul doi este capabil să clădească relaţii solide, de lungă durată. Poţi iubi oamenii fără să te afli în fruntea lor, dar nu îi vei putea conduce fără să îi iubeşti – spune acelaşi John Maxwell. Următorul nivel este cel al producţiei – oamenii te urmează pentru că împreună obţineţi rezultatele scontate. Liderul de nivelul trei este acea persoană care îşi investeşte foarte eficient timpul petrecut cu oamenii astfel încât rezultatele apar neîntârziat – dorinţele se împlinesc, profiturile cresc, ţelurile se realizează. Impulsul acţiunii sunt rezultatele. Nivelul patru este nivelul dezvoltării oamenilor. Oamenii din echipa liderului de nivel patru obţin propriile rezultate remarcabile – deoarece acesta îi echipează continuu şi îşi face o datorie din a le oferi mereu oportunităţi de dezvoltare. Nivelul cinci este nivelul personalităţii foarte puternice – care se dobândeşte printr-o experienţă îndelungată şi recunoscută dincolo de graniţele unei organizaţii - în arta conducerii. Este apanajul acelor puţini lideri care modelează lideri de succes, cu un succes de anvergură. Intră în program și accede la următorul tău nivel!

4. Ești o persoană dornică să își împlinească menirea implicându-se activ în dezvoltarea atât a propriei persoane cât și a oamenilor din jurul său. Acest program îți va crește nivelul de pasiune, de ascultare, de oglindire și de conștientizare a punctelor forte - atât ale tale cât și ale echipei tale. Iar dacă lucrezi pe baza punctelor forte - datorită faptului că 20% dintre activitățile tale produc 80% din rezultate, asta înseamnă că vei fi de 16 ori mai productiv.

5. Iar dacă dorești cu adevărat să îți descoperi, să îți valorizezi și să îți maximizezi potențialul de creativitate și de leadership pentru a reuși să devii cu adevărat acea persoană care ai fost menită să fii - cu siguranță ești deja înscris(ă) în program...

Ramona Crăciun

Numele meu este Ramona Crăciun. Sunt licențiată în Sociologie, cu master în domeniul resurselor umane. Sunt coach și trainer certificat în echipa internațională John Maxwell, iar profesiunea mea de credință este dezvoltarea oamenilor – atât a mea cât și a celor cu care vin în contact, descoperirea și valorizarea potențialului uriaș cu care suntem înzestrați fiecare dintre noi.

În prezent am bucuria să valorizez experiența acumulată în grupuri de lucru de tip mastermind, sau în workshop-uri și team-building-uri atât cu studenții programelor de licență și de master ale diferitelor specializări universitare, cât și cu celelalte categorii socio-profesionale și de vârstă din mediul corporatist și antreprenorial, urmărind să adaug mereu valoare oamenilor prin instrumentele mele de lucru care sunt coachingul, soft skills trainingul și yoga, cu rezultate remarcabile, de-a lungul unei experiențe de treizeci de ani.

Constatări statistice. Recent, în urma anumitor workshopuri însumând cca. 160 de participanţi aparţinând mai multor categorii socio-profesionale şi de vârstă, 89% dintre participanți declară că aceste metode de lucru (tip grup mastermind) au fost extrem de fructuoase, exprimându-şi dorinţa de a aprofunda acest fel de tematici și de a le diversifica – de a adăuga implementarea în acest mod și a anumitor cunoștințe și abilități de comunicare și de (self-) leadership în vederea aplicării  conceptelor expuse atât în companiile în care lucrează cât şi în vieţile personale – iar 96% dintre participanţi – observând beneficiile în ceea ce priveşte  creşterea nivelului de încredere şi siguranţă în exprimarea opiniilor personale, fructificarea punctelor forte, dezvoltare personală și profesională, prioritizare, sinceritate, potenţarea resurselor, creșterea nivelului de motivare şi de transparenţă, optimizarea comunicării, afirmă că doresc abordarea în mod constant, periodic a acestor tematici prin aceste metode atât în companiile lor cât și în grupul lor de prieteni.

Scroll to Top